In 2023 viert Nieuwpoort haar 740e jubileum als stad. Nieuwpoort 700+ organiseert op donderdag 15 juni de aftrap van een feestjaar, waarin we samen met verenigingen een jaar vol Stadse Fratsen organiseren.

Werkgroep Nieuwpoort 700+ is in 2022 gestart met de voorbereidingen van dit jubileumjaar. Een groot deel van het programma is inmiddels bekend. Net als in het 730e en 735e jubileumjaar vormt een theaterstuk het hoogtepunt en de afsluiter van het feestjaar.
In dit stuk komen jongere en oudere inwoners uit Nieuwpoort en omgeving samen en nemen je mee op een reis naar de historie van Nieuwpoort. De vorige edities van het toneelstuk vonden plaats in de feesttent, maar dit jaar gooit de werkgroep het over een andere boeg. “De vesting zelf is een prachtig decor, we hebben dan ook besloten om voor deze editie te kiezen voor locatietheater. Het theaterstuk vindt dus plaats op verschillende locaties in de vesting van Nieuwpoort!”, vertelt Annie Slob.
Net als bij de vorige edities kan jong en oud zich aanmelden om deel te nemen of mee te helpen aan dit theaterstuk. Als je wilt meedoen laat het ons weten, in maart zijn al voorbereidingen getroffen en is er meer informatie gegeven worden over het stuk.
In juni starten we met een workshop waar je kunt aansluiten om kennis te maken met toneelspelen.

Het feestjaar wordt op vrijdag 16 juni officieel geopend door wethouder Quik. We verwachten dat de Kraai zich op deze dag ook weer eens laat zien. Verder maakt onder andere een concert van KNA op een bijzondere locatie, de Poortersmaaltijd, een muziekfestival en verschillende activiteiten voor scholen en kinderen onderdeel uit van het programma.

Inwoners van Nieuwpoort kunnen in april de Poortsche Courant op hun deurmat verwachten. Met hierin meer informatie over het gehele programma en hoe de Stadse Fratsen Nieuwpoort omtoveren tot een echte wereldstad!