Op donderdag 15 juni viert Nieuwpoort haar 740e jubileum. Vanaf deze dag start het feestjaar boordevol activiteiten voor jong en oud. Het feestjaar wordt afgesloten met een locatietheater in de vesting. Op zaterdag 3 juni is er een auditie workshop voor iedereen die deel wil nemen aan het theaterstuk.

Nieuwpoort werd 740 jaar geleden een vesting. Dit betekende herstructurering van bebouwing, gedwongen onteigeningen, verhuizingen en herbestemmingen. Een roerige periode voor Poorters waarin hun woonplaats volledig veranderde.
Deze belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van Nieuwpoort is een bron van inspiratie geweest voor regisseur Peter Jan Eckstein. In het stuk ‘Nieuwpoort, een kleine geschiedenis van een fort’ krijg je vanuit verschillende perspectieven een inkijkje in de fortificatie van Nieuwpoort.

In 2024 willen we deze geschiedenis tot leven wekken met locatietheater, precies op de plaats waar deze geschiedenis geschreven is: de vesting van Nieuwpoort. Wil jij samen met andere inwoners uit Nieuwpoort en omgeving deze bijzondere geschiedenis tastbaar maken? Kom dan op zaterdag 3 juni naar de auditie workshops in Vredebest. De middag start om 13:00 uur.
Onder leiding en regie van Peter Jan Eckstein ga je spelenderwijs aan de slag met theater. Ontdek je verborgen talent en kijk samen welke rol je kunt spelen in dit toneelstuk. Jong en oud is welkom!

“De herstructurering van Nieuwpoort raakte ontzettend veel bewoners. Kinderen, volwassenen en ouderen met allerlei verschillende achtergronden. We zien die diversiteit graag terug in onze toneelspelers. We zijn met name op zoek naar spelers tussen de 12 en 30 jaar”, aldus Annie Slob, voorzitter Nieuwpoort 700+.

Na deze aftrap in juni wordt er vanaf september iedere woensdagavond geoefend op een locatie in Nieuwpoort. Je hoeft niet iedere woensdagavond aanwezig te zijn, alleen op de avond dat jouw rol op het oefenschema staat.