Programma 2023 – 2024

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

9 september 2023

Op 9 september openen circa 5000 monumenten door heel Nederland hun deuren.

Dit jaar staat de Open Monumentendag in het teken van levend cultureel erfgoed: culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden, die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer willen doorgeven.

Aan de hand van het landelijk thema worden op deze dag speciale activiteiten georganiseerd.

Stadsboerderij Vredebest staat deze dag in het teken van het in onze streek bekende Boelhuis. In Museum Nieuwpoort wordt in de tijdelijke tentoonstelling uitleg gegeven over onze relatie met het water en dan met name dijkdoorbraken en watersnoden. Welke invloed hebben deze watervloeden op onze leefomgeving gehad? Neem een kijkje bij de maquette van Nieuwpoort (ook handig als je mee wilt doen met de maquette-wedstrijd die georganiseerd wordt door Nieuwpoort 700plus.
In de Hervormde Kerk van Nieuwpoort is naast het prachtige interieur ook orgelspel te beluisteren. Niet voor niets is de Hervormde Kerk Nieuwpoort regelmatig opname-locatie voor koren en muziekoptredens.

Andere monumenten die op deze dag bezocht kunnen worden: Hervormde Kerk Langerak, Hervormde Kerk Groot-Ammers, Molen De Liefde, Hervormde Kerk Streefkerk (vanaf 12 jaar kan ook de toren beklommen worden).

Kun je er geen genoeg van krijgen? Meer informatie over alle monumenten die geopend zijn, vind je op www.openmonumentendag.nl

Open Monumentendag wordt in onze regio georganiseerd door het Comité Open Monumentendag Molenlanden. Het is een activiteit van de gezamenlijke historische verenigingen in Molenlanden, waaronder de Historische Kring Nieuwpoort.

OMD Klassendag

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Evenement Tags:

Locatie

Nieuwpoort
Nieuwpoort, Zuid-Holland Nederland + Google Maps

Organisatoren

Comité Open Monumentendag Molenlanden
Historische Kring Nieuwpoort
Open Monumentendag