Programma 2023 – 2024

Nacht van de Geschiedenis, thema “Eureka”

Museum Nieuwpoort Hoogstraat 53, Nieuwpoort, Zuid-Holland, Nederland

Wat een vondst, een inundatiesluis verborgen onder een stadhuis. Ons stadhuis is een museum, waar de fortificatie onderwerp is van de vaste tentoonstelling. Ook worden er wisseltentoonstellingen georganiseerd, zeer de moeite waard. Benieuwd naar nieuwe vondsten, neem eens een kijkje binnen de muren.

Kaarsjesavond

De vesting Nieuwpoort schept een adembenemend decor voor een kaarsjesavond. Ook dit jaar zal het Kaarsjesavondcomité van de Stichting Vestingstad Nieuwpoort een sfeervolle avond organiseren. Maar ... geen feest zonder deelnemers. Hul u in stijlvolle kleding van weleer, ‘Dickens style’ wordt wel eens gezegd. Onze stad kent een eigen stijl van ooit geweest. Bedenk in

Kraaienpop 2024

Het Arsenaal Buitenhaven 11, Nieuwpoort, Zuid-Holland, Nederland

Als het jaar gewisseld is en de nieuwjaarsvisites zijn afgelegd is het tijd voor een feestje. En wat voor feestje? Een jubileumjaar verdient een nieuwe editie van het succesvolle "Kraaienpop".

Lokale talenten en streekgenoten trakteren ons op een avond in Het Arsenaal, waar zij in een gevarieerd programma met passie hun favoriete muziek voor ons vertolken.

Nieuwpoort 700 filmvertoning

Vijverhof Vlietzicht 3, Nieuwpoort, Zuid-Holland, Nederland

Voor iedereen interessant, maar vertoond in de Vijverhof: een compilatie van de viering van Nieuwpoort 700 in 1983. Waardevol beeldmateriaal, door Ellis Suur verzameld en samengesteld tot een ontroerend document.

Hoe deden we dat alweer 40 jaar geleden? Zien we nog bekenden of onszelf? Weet je nog, die tijd van vroeger?

Locatietheater

Eindelijk is het dan zover. De eerste uitvoering van de zevenakter: "Nieuwpoort, de geschiedenis van een fort", een bijzonder locatietheater!
Exacte tijden en reserveringsmogelijkheden worden nog bekend gemaakt.

€ 5

Locatietheater

Vandaag de tweede en derde uitvoering uitvoering van het locatietheater: "Nieuwpoort, de geschiedenis van een fort".

Exacte tijden en reserveringsmogelijkheden worden nog bekend gemaakt.

€ 5